MÚSICA


Get Music Tracks!Create A Playlist!

lunes, 17 de marzo de 2008

Estrenes de la setmana 19/03/08

Mirant al Cel

Direcció: Jesús Garay.
País: Espanya i Itàlia.
Gènere: Documental.
Interpretació: Paolo Ferrari (Mario), Gabriela Flores (María), Manel Bronchud (Manel), Albert Prat (Manel joven), Alessandro Morelli (Mario joven), Rosa Novell, Joan Villarroya, Gabriel Cardona, Josep Maria Contel, Josep Falcó.

SINOPSI

Als anys trenta, les modernes tecnologies industrials aplicades a les guerres creen una nova situació: la destrucció massiva, instantania i indiscriminada, que afecta tant a civils com a convatents. barcelona va ser la primera ciutat bombardejada des de l’aire, després del tràgic bombardeig de Guernika. Entre el 16 i el 18 de març de 1938, Barcelona va ser continuament bombardejada, dia i nit durant tres dies; miles de ciutadans van perdre la seva casa i mil tres cents van morir (105 nens). Els succesos, més enllà del cas concret de Barcelona, van 
ser determinants per a establir les bases de la fatídica II Guerra Mundial i els bombardeigos de Dresde, Colonia, Londres, Hiroshima, Nagasaki...


A ciegas (Blindsight)
Direcció i guió: Lucy Walker.
País: Regne Unit.
Gènere: Documental.

SINOPSI
Amb l'esglaiador teló de fons del Himalaya, "A ciegas" narra la fascinant aventura de sis adolescents tibetans que es van proposar escalar el Lhakpa Ri de 7.045 metres d'alçada, situat a la cara nord del Munti Everest. Aquest perillós viatge es converteix en un desafiament aparentment impossible. Más encara si tenim en compte que aquests joves són cecs. Considerats per molts tibetans com posseïts per dimonis, els nois són rebutjats pels seus pares, menyspreats pels seus llogarets i marginats per la societat. Però l'educadora i aventurera cega Sabriye Tenberken, fundadora de la primera i única escola per a invidents del Tíbet, juntament amb el famós escalador també cec Erik Weihenmayer, ajudarà a aquests joves a superar les seves enormes dificultats i els animarà a arribar molt més allà del que mai haguessin imaginat.







Como la vida misma (Dan in real life)
Direcció: Peter Hedges.
País: EUA.
Gènere: Comèdia dramàtica.
Interpretació: Steve Carell (Dan Burns), Juliette Binoche (Marie), Dane Cook (Mitch Burns), Dianne Wiest (Nana)

SINOPSI
Tot comença quan Donen Burns (Steve Carell), vidu, pare de família i columnista assessor familiar, que encara no s'ha reposat de la pèrdua de la seva dona, es refugia en l'excusa que ha d'ocupar-se de les seves tres rebels filles per a evitar enfrontar-se a qualsevol situació imprevista. Però tot està a punt de canviar quan Donen duu a les seves tres tossudes filles a passar un cap de setmana a Rhode Island para la reunió tardorenca que anualment celebra la nombrosa, alegre i sorollosa família Burns. Poc després d'arribar, coneix a una atractiva dona anomenada Marie (Juliette Binoche) en una llibreria. Per primera vegada en molt, molt temps, Donen sent una autèntica espurna, però de seguida ha d'apagar-la al descobrir que Marie és la nova núvia de la seva germano Mitch (Dane Cook) i que va a ser presentada a la família.

Llamada perdida (One missed call)

Direcció: Eric Valette.
País: EUA, Japó, Regne Unit i Alemanya.
Gènere: Terror, thr
iller.
Interpretació: Shannyn Sossamon (Beth Raymond), Edward Burns (Jack Andrews), Ana Claudia Talancón (Taylor Anthony), Ray Wise (Ted Summers).

SINOPSI

Beth Raymond (Shannyn Sossamon) es queda traumatitzada quan presencia les horribles morts de dos amics amb pocs dies de diferència. El que li resulta encara més preocupant és que sap que ambdós havien rebut esborronadors missatges en els seus mòbils, enregistraments reals dels seus propis i terribles últims moments. Increïblement, van rebre les trucades dies abans de morir, però cada mort va ocórrer precisament en el moment i de la manera que el missatge anunciava. La policia creu que Beth està equivocada, excepte el detectiu Jack Andrews (Ed Burns), la pròpia germana del qual va morir en un estrany accident que guarda una curiosa similitud amb les morts dels amics de Beth. Junts, Jack i Beth treballen febrilment per a esclarir el misteri que hi ha darrere de les sinistres trucades.


Ahlaam (Somnis)
Direcció i guió: Mohamed Al-Daradji.
País: Iraq.
Gènere: Drama.
Interpretació: Aseel Adel (Ahlaam), Bashir Al-Majid (Ali), Mohamed Hashim (Mehdi), Kaheel Khalid, Mortadha Saadi.

SINOPSI

"Ahlaam" ens duu a un viatge que comença en un psiquiàtric de Badgad la nit en la qual les forces nord-americanes comencen la seva campanya denominada "Commoció i Paüra", preparant-se per a la invasió final. Mentre les bombes cauen silenciosament des del cel, l'hospital es queda sense electricitat i dos pacients de l'hospital (un home i una dona) caminen en les seves cel·les angoixats i atònits, mentre un jove doctor intenta calmar als pacients i restaurar el corrent en un edifici en tenebres. Ens movem entre el passat i el present de tres vides iraquianes embullades en el caos creat pel règim de Saddam i de la campanya bèl·lica americana.

No hay comentarios: