MÚSICA


Get Music Tracks!Create A Playlist!

lunes, 31 de marzo de 2008

Kultura de Masses: producció en sèrie

Com tot en la nostra societat es produeix en grans quantitats. La cultura no podia ser menys així que ara farà poc més d'un segle que va començar a ser fabricada massivament i venuda al mercat.

La cultura de masses pot ser positiva ja que té la possibilitat d'arribar a tothom, amb igualtat. La homogeneïtzació dels gustos permet que certes diferències de classes s'eliminin, unificant les sensibilitats de les persones. L'acumulació d'informació que ofereixen els mitjans de comunicació de masses incrementa la formació i incentiva la reflexió. Ara la cultura arriba a tothom estimulant la curiositat d'aquells sectors que abans estaven marginats en aquest aspecte. S'acaba aquell gehtto de les elits que eren les úniques que podien accedir a la cultura. La cultura d'aquesta manera fa evolucionar el món artístic en tots els aspectes.


Malauradament tot no és tant positiu, ja que els consumidors estem sotmesos a les lleis d'oferta i demanda, manipulats i dependents del mercat. En una societat com la nostra, la classe dominant sol utilitzar la cultura de masses com a vehicle de control social. Alguns, fins i tot, s'atreveixen a dir que propicia el conformisme.

Actualment a les seccions dels diaris ja no s'aclaren amb com titular la secció ni quins elements incloure, doncs amb la cultura de masses s'han eliminat les diferencies entre elaboracions de la cultura coneguda com d'elit i la indústria de l'espectacle i l'entreteniment.

De totes maneres, què millor que unes bones dossis de cultura per sobreviure en un món com aquest?

No hay comentarios: