MÚSICA


Get Music Tracks!Create A Playlist!

miércoles, 9 de abril de 2008

Consells per a la MALA VIDA

  L'escriptor i periodista de successos de la Cadena SER, Carles Quílez va presentar dimecres passat el seu últim llibre a l'aula magna de la Facultat de Comunicació de la UAB. L'obra que porta el nom de Mala vida, relata amb el gènere de novel·la negra la trajectòria de 7 criminals de la dècada dels 80. 
  "La novel·la és un gènere del periodisme". Aquestes van ser les primeres paraules de Quílez per obrir la presentació davant de la mirada dels alumnes de periodisme. 
  L'autor va venir acompanyat de José Mª Mena, ex-fiscal cap del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, i que ha escrit el pròleg de Mala vida
  La presentació va ser més aviat una classe doctrinista que es va basar més en la tasca del periodista que no en la pròpia novel·la, de la que se'n va parlar ben poc. Com hem de tractar les fonts, com fer la feina de periodista ben feta i una mica de com ha sigut la seva vida professional en el terreny policíac i de successos. Donava consells com: "un periodista mai pot ser tímid" o "s'ha de ser cara dura però educat".
  Durant l'acte es va passar un vídeo amb les entrevistes que el periodista havia fet on els delinqüents relataven la seva història. El que més va impactar va ser la fredor amb la que els atracadors i delinqüents explicaven les seves gestes triomfants.
  En definitiva, la presentació no va deixar satisfet al públic que va marxar de la sala sense saber massa de la obra i pensant que un cop al món real hi haurà molta Mala vida.

No hay comentarios: